Ede tizennyolcas karikája

Edének ez sehogy sem jött össze.
Tévképzetek útján haladunk a végkifejlet felé elejétől fogva. Kőkemény a sütemény? Majd elrágcsáljuk egy csésze tea mellett. Aztán a tea túl forró, túl keserű, és amire kínok közt, szürcsölve beállítjuk, a négyötöde már elfogyott. A sütemény Kő-hegye meg a szemünkbe nevet. Vagy a „menj le a térre a lányokhoz” meséje. Ahol Wunschmädchenek őrse vár, csak ránk. Csakhogy ilyen terek sosem léteztek, egyetlen dimenzióban sem. De az is túlzás, amit a sors Edére mért. Azegyik, kéthetes, számára költségmentes balatoni lubickolás után kivágja a magas cét: – mégis minek nézel te engem? Amásik minden bejelentés nélkül eltűnik nyomtalanul. (Ebből a típusból több is volt.) Aharmadik: „Ede, te pozitív és toleráns vagy” (már itt kiveri Edét a hideg), a folytatásból kiderül a lány Edére nézve kínos, máskülönben persze tolerálható irányultsága. Így Ede élete remeteélet, csak az áldó embernélküliség nélkül. A sűrű nyüzsgésből a környezet levonja a következtetést: nagy donhuán ez az Ede, sosem nő be a feje lágya.
Áll egyszer Ede a Tetra Pak-megállóban, ahol csak jó negyedóránként áll meg busz, olyan korban, amikor már az órák is okosak. Rápillant, leolvassa, hogy harminchat éves. Mármint Ede. Sokallja. A megállóban áll még egy1 Dv   -lány (jobbklikkelj). Szemek villannak, sietős, sallangmentes egyeztetés, a bokrok mögött világra jön az első boldogság, legalábbis Edéé.

2 Ram_szakadek

Ede új élete úgy kezdődik, hogy telefonszámos tömbjét egy szakadékba veti az ingdagasztó szélben. – Donhuánt mondtatok? Lássuk.
Hamar megtanulja, hogyan legyen diszkrét és rejtett. – Mégis benőtt a feje lágya Edének – így a környezet – , de beköti-e valaki a fejét? Öt év telik el így, aztán Ede ráun új életére. Hiába, strapás. Kiválasztódik, de nem lehet, nem lehet, nincs rév annak, akinek nincs célja (Seneca), az anyakönyvvezető a 1 Dv– lány.

Reklámok

One response to “Ede tizennyolcas karikája

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s